ХХIХ НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Официално обръщение от Председателя на Българско дружество по неврохирургия

Уважаеми колеги,

През последната година и половина пандемията промени не само нашето ежедневие, но подложи на изпитание вярата ни в предвидимостта на бъдещето, в смисъла на усилията, в силата на разума. Прекъснати бяха изградени връзки, контакти, проекти, които ни свързваха в една общност, тук в България, в Европа, в света. Надявам се, че това тежко време е зад гърба ни и че ще започнем интензивното възстановяване на нарушената ни лична комуникация и научен обмен. Надявам се, тази първа Национална конференция след годината на Covid-19 пандемията, да бележи увереното ни завръщане към нормалния живот, такъв какъвто го познавахме.

Отправям своите благодарности към колегите от УМБАЛ „Св. Марина“, които поеха бремето да организират тази трудна, но историческа конференция.

Призовавам всички към активно участие, защото само заедно можем да продължим напред.

Успех на Конференцията!
Проф. Д-р Николай Габровски, дмн
Председател на БДНХ
Председател на Научния комитет на ХХIХ Конференция на БДНХ
Началник Клиника по неврохирургия УМБАЛСМ „Пирогов“, гр. София

Официално обръщение от Председателя на Организационния комитет

Уважаеми Колеги,

В качеството си на Председател на Организационния комитет, за мен е чест и удоволствие да Ви поканя да вземете участие в ХХIХ Национална Конференция на Българското дружество по неврохирургия, която ще се проведе в Хотел „Astor Garden“ 5*, к.к. Св. Константин и Елена, гр. Варна в периода 1-3 Октомври 2021 г. За първи път организатор на събитието ще бъде Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна, която по същото време ще отбележи 10 години от създаването си. Екипът на клиниката приема това като своеобразна оценка за нашите усилия през годините и постигнатите клинични, научни и академични резултати, утвърждаващи ни сред водещите неврохирургични центрове в страната.Тази конференция ще бъде първата ни сбирка след началото на пандемията от Ковид19 и едновременно отчетно-изборно събрание на БДНХ. През последните две години човечеството, медицинското съсловие и в частност неврохирургичната общност бяха подложени на безпрецедентно изпитание. Какъв по-добър момент за равносметка от преживяното и свършеното и за формулиране на цели и задачи за бъдещето! Научната програма на събитието ще бъде стегната, разнообразна и представителна. Мястото на конференцията е ексклузивно, а социалната програма ще бъде запомняща се. С вашето присъствие и активно участие биха били налице всички условия за една успешна конференция! Очакваме всички Ви в морската ни столица- Варна!

Проф. Д-р Явор Енчев, дмн
Председател на Организационния комитет на ХХIХ Конференция на БДНХ
Зам. Председател на БДНХ
Началник Клиника по неврохирургия УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна
Ръководител Катедра по неврохирургия и УНГ болести, Медицински Университет- Варна